5 Tips for å etablere din egen yoga praksis

5 Tips for å etablere din egen yoga praksis

Det er sommer og det betyr ferietid. Det betyr en pause fra daglige rutiner og vante gjøremål, men ofte betyr det også en pause fra den ukentlige yoga klassen. Hvordan kan du opprettholde egen praksis i løpet av ferien? Det handler som ellers om å prioriterer og gjøre noen gode valg. Her er 5 tips fra meg som kan hjelpe dg i din praksis:

5 tips til egen yoga praksis

  • Gjør det enkelt Ofte lar vi en forestilling om hvordan yoga skal se ut stå i veien for fri bevegelse. Kanskje du kan invitere til en liten praksis som starter med å undersøke hva det er det du trenger akkurat nå? Yoga trenger ikke være komplisert og det handler helt enkelt om å komme i kontakt med det som er, og virkelig føle kroppen i bevegelse.
  • Finn et fast tidspunkt Å sette av et fast tidspunkt kan hjelpe deg å opprettholde en ny rutine. Velg et tidspunkt som passer for deg og din familie nå i sommer månedene.
  • Velg en kort praksis Det er bedre å ha en kort praksis på 10 min – 30 min hver dag enn å ha en 1,5 timers praksis en gang i uken. Kanskje ferien kan være den perfekte anledningen til å starte dagen med en myk liten morgen praksis?
  • Velg aksept Om vi dropper ut av praksisen i noen dager er det lett for oss å tenke at vi har mislykkes og la det bli med det. Kanskje du kjenner igjen tanker som; «dette kommer jeg aldri til å klare, det er ingen vits for meg å fortsette»?  Om du har det slik, er dette nettopp en gylden mulighet for å velge å møte deg selv med aksept og en vennlig holdning. Kanskje kan du velge å møte deg selv med en oppmuntrende tone og slik bli din beste støttespiller isteden? For eksempel, når du oppdager at du har falt av lasset, kan du forsøke å si til deg selv: «det er helt normalt å falle av lasset når du starter en ny vane. Men hvorfor ikke prøve nå ?» Kanskje dette er den perfekte anledningen til å rulle ut matten for en aldri så liten, myk og vennlig praksis. Slik starter du en god vane, som støtter din praksis, framfor å la deg regjere og demotiveres av sabotør tanker.
  • La deg bli inspirert. Hvor finner du inspirasjon? Finn deg en god plass hvor du trives å være og som kan inspirere deg til å praktisere. Sett gjerne på litt musikk som inviterer til myk bevegelse. Gå barføtt ut på gresset og praktiser til lyden av natur og tonen av syngende fugler.  

Noen ganger trenger vi en ekstra dytt og der finnes mye god inspirasjon på nett. Prøv gjerne et medlemskap på YOGAGLO eller MOVEMENT FOR MODERN LIFE. Du kan også finne mine populære meditasjoner her Juicyful Meditasjon, og kanskje de kan hjelpe deg i din egen praksis?

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *