Tips til hvordan du kan ta flere bevisste valg

Bevisste valgDet finnes to former for valg de som skjer i ubevissthet og de som taes i bevissthet.

«Your life is the sum result of all the choices you make, both consciously and unconsciously. If you can control the process of choosing. You can take control of all aspects of your life. You can find the freedom that comes from being in charge of yourself.» – Rober F. Bennett

Sokrates sa at det livet som ikke var gransket filosofisk, ikke var verd å leve. I dagens språk betyr det at et liv som leves ubevisst, ikke er verd å leve. Dette er sterke ord, og er ikke ment som en moralsk dom, men å gjøre oss oppmerksom på at det er likhetstegn mellom bevissthet og din opplevelse av å være levende.

Det er når du er oppmerksom tilstede i øyeblikket at du vil kunne oppleve fuglene tettere på, at været føles sterkere og stillheten mer erobrende.

Vi kan inspireres av eksistens filosofene til å undersøke; Hvordan kan jeg best leve dette ene livet som jeg har? Mindfulness og yoga er verktøy som kan hjelpe oss å styrke bevissthet i eget liv. I denne tradisjonen er veien til visdom gjennom konsentrasjon. Konsentrasjon innebærer å temme sinnet, og slik blir sinnet modent for innsikt. Med et stabilt sinn kan vi begynne å undersøke vår eksistens:

  • hva er det som får meg til å føle meg levende ?
  • hva er det som får meg til å føle meg uinspirert?
  • hva er det det som får hjerte mitt til å synge?
  • hva er det som får blodet mitt til å bruse?

Dette er innsikt som trengs for å ta valg i tråd med indre livs verdier. Dette er innsikt som kan hjelpe deg å lage rom til det du liker aller best. Dette er noe av det som vi øver på sammen når vi drar på retreat.

Om du vil starte å øve nå guider jeg deg her: Gratis meditasjoner . Øvelse gjør mester, og jeg heier på deg.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *