Med naturen som guide

Med naturen som guide

«Look deep into nature and you will understand everything better» – Albert Einstein

Om det er noe mål med yoga så handler det om å føle seg hjemme i sin egen kropp. Når vi i yoga taler om kropp så er det vår helhetlige kropp vi har i tankene: den fysiske, mentale, emosjonelle og energetiske kroppen. Å føle seg hjemme i egen kropp handler blant annet om å forstå at vi er natur og ikke separat fra denne. Naturen er hele tiden i endring, og det er også vi. Å finne balanse i livet er derfor en livslang prosess, yoga og Ajurveda kan hjelpe oss som en guide på veien mot større balanse. Dette er spesielt viktig når årstidene endres.

Ifølge Ajurveda, den gamle helsevitenskapen fra India, er høsten Vata sesong i naturen; Tenk vind, tørrhet og knitrende blader. Vata symptom i kropp og sinn kan oppleves som manglende jording, en følelse av å sveve over din fysiske kropp. Leddene er stive, tankene flyktige og konsentrasjonen dårligere enn normalt. Kanskje føler du på økt uro, nervøsitet og problemer med søvnen?

For å redusere vata trenger vi å senke tempo. Dette kan bety å redusere litt på ukens gjøremål, samt å invitere kroppen til god hvile, gjerne med en jordende yoga praksis og avslutte med en Yoga Nidra. For å redusere vata trenger vi gode rutiner i hverdagene våre. Skriv ned dagens gjøremål og velg rutiner som nærer og styrker din ro. Hva med å ta deg et varmt bad på kvelden?

Yoga er en livspraksis som hjelper oss å forstå livets bevegelse. Når vi praktiserer yoga og meditasjon kobler vi oss på og lytter til naturens rytme. Vi ser til den ytre naturen, og tilpasser livet og tempo til denne. Slik begynner vi også å spille på lag med vår indre natur.

Tid til fordypning er noen ganger det vi trenger når vi har satt oss fast i gamle mønster. Kanskje du føler behov for en myk dytt i retning for å ta bedre og nærende valg for deg selv?  Det er enklere å ta gode valg når du selv har erfart hva gode vaner gjør for kropp og sinn. En myk oppdagelsesferd er for deg som ønsker å utforske hvordan du kan komme hjem i egen kropp.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *