Roen finnes i det ufullkomne

«Når vi lengter etter et liv uten problemer,

så minn oss på at eiketreet vokser seg sterkt i skiftende vinder,

og at diamanter dannes under høyt trykk»,  Peter Marshall

 

Vi lever i et konkurranseorientert samfunn, der vi daglig fores med forslag til hvordan vi kan bli vakrere, bedre ,rikere, sterkere, friskere, lykkeligere…. bare vi tenker og gjør det riktige sier professor Per-Einar Binder, som har skrevet bok om kavet etter et ekstraordinært liv.

Dersom du lengter etter et blankpolert liv, får du ikke ro til å tenke over. Hva er egentlig viktig for meg i mitt liv?

Dersom det er kun det som er på utsiden som gir uttelling i ditt liv risikerer du å bli temmelig tom på innsiden. Få mennesker vil dypest mene at skjønnhet og kroppslig vellykkethet er en viktig verdi i livet. Det er likevel lett å bli påvirket av livsperfeksjonismen som skinner mot oss i ulike medier. Og mange vil føle på rastløshet, skam og utilstrekkelighet om vi lever etter en ytre verdiorientering.

Det er her en sterk oppmerksomhetsmuskel er viktig. Det oppmerksomme nærværet hjelper oss å oppdage når energiene og tankene trekkes mot en kontinuerlige kroppslig selvforbedrings prosess. Det oppmerksomme nærværet hjelper oss å forstå at vi har et valg. Et valg om å vende tilbake til de verdien vi virkelig tror på.

Veien ut av prestasjonsjaget handler om å stoppe opp og spørre hva som er viktig i ens liv, og å prioritere det som virkelig betyr noe. Det er gjennom slike spørsmål du gir retning til det som blir din vei i livet. Slik bygger vi også selvrespekt. Selvrespekt kommer når vi gjør selvstendige beslutninger. Når vi handler i tråd med våre egne verdier og ut fra det som vi både kjenner og tenker er viktig. Selvrespekt er noe vi bygger med indre seire, ikke gjennom de ytre. Det perfekte gir oss ingen ro, fordi det er uoppnåelig. Roen finnes i det ufullkomne og når du velger den gyldne middelvei.

Om du ønsker å styrke din oppmerksomhets muskel, og oppleve ro til å undersøke hva som er viktig i ditt liv, er dette et trygt sted å starte.

 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *