Hvordan du kan lage rom for en mini-retreat hver dag

Oppmerksom tilstedeværelse, mindfulness

En mini-retreat hver dag

Vi kan ikke alle dra på på retreat, men vi kan alle lage rom for noen minutters hvile, og oppmerksom tilstedeværelse, og slik ta vare på oss selv hver eneste dag. Her er noen ideer som du kan utforske for å gi deg selv en mini-retreat i din hverdag:

  • Når du våkner om morgenen, bli liggende i sengen og følg oppmerksomt minst 5 åndedrag. La pusten følge sin egen rytme og bare føl den pusten du har.
  • Ta en tur ut i naturen. Legg merke til kroppen din når du går eller står. Noter kroppsholdningen din, kontakten mellom føttene og bakken, kjenn hvordan luften stryker mot huden, armene og beina når du går. Haster du av sted? Selv om du gjør det, så vær tilstede også i hastverket. Bli oppmerksom på hvilke tanker som opptar ditt sinn.
  • Når du spiser eller drikker, ta en liten pause og pust. Rett oppmerksomheten mot maten du spiser, legg merke til hvordan den lukter og smaker, hvordan du tygger og svelger.
  • Når du står i kø, enten i bil, på butikken, eller kanskje du er i en flyplass kø, legg merke til hvordan du står eller sitter, spenninger i kroppen, legg merke til din pust. Observer kontakten som du har med underlaget, føl pusten i buken. Føler du deg utålmodig? Hvordan utrykker denne utålmodigheten seg i din kropp, i din pust, i ditt sinn?

Før du legger deg til å sove om kvelden, bruk et par minutter på å bli oppmerksom på pusten, og ta minst fem fulle åndedrag hvor du bare føler din pust, den ene pusten etter den andre.

Å styrke værekraft og egen velvære gjennom oppmerksomt nærvær kan gjøres hvor som helst og når som helst, alt som trengs er at du møter øyeblikket med oppmerksom tilstedeværelse, og tar med deg et vennlig, aksepterende og ikke dømmende holdning inn i møte med din erfaring. Ved Yale University tilbyr de nå kurset «THE SCIENCE OF WELL BEING» og dette er nå det mest populære kurset ved Yale (The New York Times: Happiness draws huge crowd)  Om du er nysgjerrig og har lyst å lære om positiv psykologi, så er kurset tilgjengelig gratis for deg her The Science of Well Being 

Jeg håper du lager rom for å styrke værekraften de neste dagene

 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *