Soulfulness – er det tid for å fylle opp ditt sjelsliv?

SOULFULNESS – er det tid for å fylle opp ditt sjelsliv?

«How, after being all things to all people, can I become what I need to be for myself» – Joan Anderson

Noen ganger kan vi oppleve at livet virker tomt og meningsløst, selv om vi har mye i livet vårt som er bra. Mange kan oppleve at de har vært så opptatt med å være tilstede for, og på tilbudssiden for alle rundt seg, at de har glemt å være tilstede for seg selv. Clarissa Pinkola Estes kaller dette for «be all things to all people» complex. I boken «Kvinner som løper med ulver» skriver hun:
Women tend to take adequate time away to respond to crises of physical health, particularly of others, but neglect to make maintenance time for their own relationship to their souls. They tend to not understand soul as the central generator of their animation and energy. Many women drive their relationship to soul as if it were not a very important instrument. Like any instrument of value, it needs shelter, cleansing, oiling, and repair. Otherwise, like a car, the relationship sludges up, causes deceleration in a women’s daily life, causes her to use up enormous energy for the simplest tasks, and finally busts down, out on heartbreak ridge, away from town and telephone. Then it is a long, long walk home. 

Soulfulness er for deg som er klar for en indre opprydning. Om vi opplever at livet har blitt tomt og meningsløst, er det kanskje nødvendig å undersøke nærmere hvordan vi lever livet vårt. Kanskje har vi behov for en større reorientering? Vi kan starte med å undersøke om vi lever livet i tråd med egne verdier, i tråd med det som er viktig for oss. En indre opprydning kan hjelpe oss å finne tilbake til oss selv og slik kan vi fylle opp vårt sjelsliv.

Om du føler deg klar for å undersøke det som er viktig for deg, er dette spørsmål vi ser nærmere på når vi drar på retreat.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *