Hvordan kan du føle deg som en fullkommen helhet?

Yoga utført med bevisst nærvær er en effektiv måte å bli bedre kjent med deg selv på. Det er også en anledning til å oppleve deg selv som en fullkommen helhet, uansett din fysiske tilstand og likegyldig hvor god formen din er.

Det bevisste nærværet er helt essensielt når vi praktiserer yoga, men det er ofte oversett. Det er lite rom for omsorg rundt vår væren i den kroppsorienterte treningen og vårt prestasjonsorienterte samfunn. Fra vi var ganske små, har vi lært å tillegge det å gjøre større verdi enn det å bare være. 

De fleste av oss trenger å få lov å gå fra gjøre modus til være modus. Det er nesten som om vi trenger en invitasjon inn i et rom forbeholdt de få. For vi har ikke lært hvordan vi skal få tilgang til væren. De fleste av oss trenger derfor litt hjelp for å finne ut av hvordan vi skal slappe av og komme inn i den, og hvordan vi skal få en mer stabil kontakt med denne tilstanden.

Hvordan kan vi gi væren den plassen den fortjener?

For å finne frem til og få kontakt med vår væren er vi nødt til å øve oss i å lære og mobilisere oppmerksomheten vår og nærværet vårt under trening. Yoga og meditasjon er vår arena for å øve på dette, og det er dette vi øver på når vi drar på yogahelg. Her får vi god tid til å erfare værentilstanden over tid. Det er gjennom erfaring vi lærer best. For når du opplever væren i egen kropp, så blir den lettere tilgjengelig neste gang du søker tilbake. 

Det handler om å la nærværs trening bli en del av livet ditt, på lik linje med å spise, sove og jobbe. Du holder treningen ved like ved å sette av tid til å være, til ikke handling, uansett hvor du er og hva som foregår i livet ditt. Øvelse gjør mester og jeg heier på deg. Jeg håper vi sees på matten snart, så vi kan øve sammen. 

Juice oppskrift

Yoga er en helhetlig praksis, og vi ønsker derfor i større grad å være bevisst på hva vi spiser og drikker. Jeg er utdannet juice terapeut og liker å inkludere juice i mine arrangement. For dere som spurte meg om juice oppskriften ifra «Yoga som en livspraksis» så deler jeg den her: 

Morgen detox (rekker til 2-3 personer)

3 epler, 1/3 sitron, 3 cm ingefær, 3 cm agurk, 3 cm grønn squash, 1/2 stangselleri, 1 håndfull spinat 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *