Vi kan alltid starte igjen

Vi kan alltid starte igjen

“The important moment is the one in which you come back and begin again. Let go and begin again. It’s the most important part of the process, the transformative part.” – Sharon Salzberg

I overgangen til et nytt år, med den mørkeste dagen bak oss og lysere dager foran oss, har mange brukt tid på å reflektere rundt gode forsett. Kanskje har du tenkt tanken selv; at nå er tiden inne for å spise sunnere, for å trene mer og gjøre mer av det som gjør deg godt? Men ofter mister vi fort den nye gløden og det friske pågangsmotet og vi faller tilbake i gamle vaner.

Aksept og en vennlig holdning støtter deg i å ta gode valg

Kanskje du kjenner igjen tanker som; «dette kommer jeg aldri til å klare, det er ingen vits for meg å fortsette»?  Om du har det slik, er dette nettopp en gylden mulighet for å velge å møte deg selv med aksept og en vennlig holdning. For dette vil hjelpe deg å hente deg inn igjen, tilbake i dine nye rutiner. Kanskje kan du møte deg selv med en oppmuntrende tone og slik bli din beste støttespiller isteden? For eksempel, når du oppdager at du har falt av lasset, kan du forsøke å si til deg selv: «det er helt normalt å falle av lasset når du starter en ny vane. Men hvorfor ikke prøve nå ?» Slik starter du en god vane, som støtter din praksis, framfor å la deg demotiveres av egne sabotør tanker.

Starten på en positiv utviklingskurve

Det som i starten kan oppleves som håpløst og hardt arbeid, blir etterhvert til en mulighet til å utforske og lytte. Når vi opplever gleden ved å oppdage noe nytt, når positive øyeblikk begynner å melde seg, begynner prosessen å drive seg selv. En positiv utviklingskurve er påbegynt. Når du glemmer å ta valg i tråd med dine nye forsett, så er det bare å prøve vi igjen. Du trenger ikke vente til en spesiell anledning, ei heller til et nytt år.

Noen ganger trenger vi en ekstra dytt og støtte på vår vei. Kanskje du vil finne en veileder som kan støtte deg? Kanskje du har behov for inspirasjon, tid til å erfare, og virkelig kjenne på, det som gjør deg godt? Erfaring gir deg innsikt. Og denne innsikten er den beste støtten du kan ha for å ta gode valg, og fortsette din positive utviklingskurve.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *