Oppskrift på nydelig brød som metter
Jeg har fått dilla på et brød, som ikke var så lett å finne i butikk hyllene. Så derfor har jeg laget min egen versjon, og dette er minst like godt. Dette brødet har jeg servert ved flere anledninger, nå sist på en yogahelg på fjellet. Der var alle enige i at dette brødet var noe de ønsket å lage hjemme.
Ikke bare er dette brødet god på smak, men det er også mettende og hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt, slik at du ikke opplever at humøret ditt eller energien din svinger for mye i løpet av dagen. Det er også et brød som er midt i blinken for deg som sliter med intoleranse, dårlig fordøyelse eller andre mage- og tarmproblemer.
OPPSKRIFT finner du på neste side.
OPPSKRIFT
270 g havregryn
100 g gresskarkjerner (knuses i morter)
80 g solsikkefrø
40 g quinoamel / alternativt sammalt hirse
30 g knuste linfrø
30 gram hele linfrø
30 g sesamfrø
20 g chiafrø
1 ts fiberhusk
TILBEREDING
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsett 1,1 liter vann. Rør lett sammen. La røren stå minimum tre timer eller natten over. Her vil vannet vekke frø og korn til liv. Kroppen din vil da enklere kunne nyttiggjøre seg av alle de gode næringsstoffene. Når røren har svellet ferdig, heller du røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stryk ut med en slikkepott. Sett langpannen i en kald ovn, og stek det på 180 grader i ca 90 minutter. Husk at stekeovner er forskjellige, og noen trenger mer tid. Avkjøles på rist.Skjær brødet opp i passende biter. Brødet kan gjerne fyses.
Selv syntes jeg at brødet smaker aller best om du rister det i brødrister, slik at det blir crispy. Server gjerne som på bildet, med avokado, noen dråper sitron og nykvernet chili krydder, og pynt med spirer på toppen.