Oppskrift på nydelig brød som metter og topp turmat

Topp turmat

Topp turmat og brød som metter

Jeg har fått dilla på et brød, som ikke var så lett å finne i butikk hyllene. Så nå har jeg  laget min egen versjon, og dette er minst like godt. Dette brødet har jeg servert ved flere anledninger, blant annet på yoga avslutning i Alvøen og på MINDFUL frokost møte. Ikke bare er dette brødet god på smak, men det er også mettende og hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt, slik at du ikke opplever at humøret eller energien svinger for mye i løpet av dagen. Dette brødet er topp TURMAT, og om du blir med meg på tur en gang er det godt mulig du får smake på det der?

OPPSKRIFT finner du på neste side.

OPPSKRIFT

200 g havregryn

100 g gresskarkjerner (knuses i morter)

70 g solsikkefrø

50 g knuste linfrø

30 gram hele linfrø

25 g sesamfrø

30 g chiafrø

20 g quino

1 ts fiberhusk

TILBEREDING

Bland alle ingredienser i en skål og tilsett 1 liter vann. Rør lett sammen. La røren stå minimum tre timer eller natten over. Her vil vannet vekke frø og korn til liv. Du vil da nyttiggjøre deg bedre av alle de gode næringsstoffene. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stryk ut med en slikkepott. Sett langpannen i en kald ovn, og stek det på 180 grader i ca 90 minutter. Husk at stekeovner er forskjellige, og noen trenger mer tid. Avkjøles på rist.Skjær brødet opp i passende biter. Brødet kan gjerne fyses.

Selv syntes jeg at brødet smaker aller best om du rister det i brødrister, slik at det blir crispy, og sammen med verdens beste URTESMØR fra Urdihuset så har du en sikker vinner. Server gjerne som på bildet, med avokado, noen dråper sitron og nykvernet chili krydder, og pynt med spirer på toppen. Ha en strålende tur.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *