Varmende høstgryte – chili sin carne (vegetar)

Varmende høstgryte – chili sin carne (vegetar)

«Jeg kan motstå alt, unntatt fristelser» Oscar Wilde

chili sin carneDen siste tiden har vi samlet storfamilien rundt bordet ved flere anledninger. Når det er mange munner som skal mettes foretrekker jeg ofte å lage en stor gryte som vi alle kan dele på.

Her om dagen laget jeg denne gode og varmende høstgryten. Dette er smakfull vegetarmat som de fleste setter pris på. Jeg har de siste årene lagt merke til at jeg foretrekker å krydre maten litt ekstra i mørketiden og når det er kalt ute. Derfor jeg er jeg litt rausere med chilli, ingefær og annen krydder som gir god innervarme.

Ingredienser ( til 5 personer)

  • 1 stor gul løk, kuttet i små terninger
  • 2 røde chilli, finhakket
  • 2 ss tomatpure
  • 2 gulrøtter
  • 400 g søtpotet, skjæres i terninger
  • 2 bokser grovhakkede tomater
  • 100 g røde linser (ukokte)
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 boks kidney bønner
  • 2 dl grønnsaks buljong
  • 1 rød paprika, skjæres i terninger
  • 1 grønn paprika, skjæres i terninger
  • Litt frisk koriander til pynt med stilkene
  • Salt /pepper
  • 2 ts spisskummin
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts chilipulver ( tilsett mer om du ønsker sterkere)
  • 1 ts organo
  • 1/4 ts kanel
  • 1 ts (brunt) sukker
  • 2 ruter mørk kokesjokolade, gjerne vegansk
  • Rapsolje til steking
  • Lime
  • Revet ost
  • Rømme / yogurt naturell

Kan også nytes sammen med: hjemmelaget brød, taco chips og en deilig guacamole.

Slik går du fram

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løken i litt rapsolje, til den er blank og myk. Tilsett chili og la det surre litt til. Om du ønsker en sterk og varmende rett kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, paprika, søtpotet, gulrot og de ukokte røde linsene. Rør godt sammen og la det småkoke til søtpotetene er møre, etter ca. 20 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på retten. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha bønnene oppi gryta og la det stå å småkoke noen minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak gjerne til med litt limesaft, og pynt med koriander, revet ost og gjerne litt rømme naturell. Det smaker litt ekstra godt om du har litt taco chips og hjemmelaget guacamole til. Da er det bare å nyte denne varmende, gode høstgryten.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *