Godt mot kreft

Da min bror fikk hjernesvulst for 2 år siden fikk han ingen kostholdsråd av legene, selv om nyere forskning ser klare sammenhenger mellom kosthold og kreft. Fedon Lindberg er en av de som mener alle kreftavdelinger burde tilby en tverrfaglig behandling hvor hjelp til bedre kosthold, fysisk aktivitet, mestring av stress og bedre søvn inngår. Dette brenner jeg for, og jeg gleder meg derfor ekstra mye til morgendagens juicekurs hos Hjernesvulstforeningen . For mer om kosthold og kreft anbefaler jeg å lese denne artikkelen: http://www.dagensmedisin.no/nyheter/–kreftleger-bryr-seg-ikke-om-kostholdsrad/

Når jeg holder juicekurs så gir jeg kun generelle kostholds råd rundt mat for kreft. Jeg er ingen ernæringsterapaut og dersom noen ønsker kostholdsveiledning i forhold til sin situasjon ber jeg dem ta kontakt med sin fastlege. Mine råd er basert på forskningsartikler, Kreftforeningen sine anbefalinger, kurs jeg har tatt innen mat og helse samt annen research rundt emnet.

Kreftforeningen har utgitt en liten informasjonsfolder som heter «Godt mot kreft, og kort oppsummert sier de her:

Enkle endringer i kosten kan gi deg bedre helse.

  • Kosthold med mye frukt og grønnsaker er godt for kroppen og forebygger både kreft, hjerte- karsykdommer og diabetes type 2.
  • Forbruket av frukt og grønt i Norge er lavere enn i middelhavslandene.
  • Vi kan med fordel spise mye mer frukt og grønnsaker.
  • Blandingen av ulike næringstoffer og antioksidanter som vi får i et kosthold med mye frukt og grønnsaker, vil vi aldri kunne få gjennom kosttilskudd.

Med tanke på disse anbefalingene ifra Kreftforeningen er det lett å forstå at man bør øke sitt daglige inntak av frukt og grønt gjennom å lage ferskpresset juice.

Fedon Lindberg sa nylig i et intevju med Kreftkamp: «Raw food er bra. Minst 60 % av maten vi spiser bør spises i rå form, og resten bør være varmebehandlet ved lave temperaturer  (koking, dampkoking, ovnsteking på maks 100 grader). Smoothies og juicing er jo nettopp en fin måte å få i seg mer rå mat på, og spesielt grønnsaker, bær, nøtter og sunne oljer, samt myseprotein.»

Jeg har stor tro på at vi fremover vil se mye større fokus på dette rundt kosthold i forbindelse med sykdom og forebyggende helse, og jeg vil gjøre mitt for at juice og rå mat skal bli lettere tilgjengelig.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *