Inspirasjons kanal for mørke kvelder

You can grow flowers or you can grow weedsInspirasjons kanal for mørke kvelder

“Your mind is a garden. Your thoughts are the seeds. You can grow flowers or you can grow weeds…” – Osho

Å leve bevisst betyr for meg blant annet at jeg er oppmerksom på hvordan jeg bruker tiden. Da jeg for noen år tilbake hadde behov for en større sortering i eget liv, laget jeg en oversikt som hjalp meg å prioritere. Den lød slik: Hva ønsker jeg mer av i mitt liv? Hva ønsker jeg mindre av i mitt liv? Jeg listet opp med tanke på hva som ga meg energi og motsatt, hva som tappet meg for energi. Dette ble min guide til å ta bedre valg i hverdagen. Øverst på listen over hva jeg ønsket mindre av var TV titting. Jeg kuttet derfor i en lang periode helt ut TV. For meg var dette en nødvendighet, for å kunne lage rom til mer av det som gjorde meg godt. Denne listen ble en veiviser for meg, som guidet meg daglig og som jeg kunne hente fram når jeg falt av lasset.

Hvordan finne fram i jungelen av tilbud

I dag ser jeg på TV, men jeg er ganske så bevisst på hva jeg ser på. Jeg bruker TV som en inspirasjons kanal. Jeg har gjerne med meg en notat bok og noterer meg fine setninger, ord som fanger min oppmerksomhet, navn på inspirerende personer, alt som jeg ønsker å undersøke nærmere blir notert i min bok. Slik er det også når jeg leser bøker, artikler eller lytter til podkaster. Dette hjelper meg å finne fram i jungelen av tilbud, og det blir som et kompass som guider meg videre til min neste bok, til min neste dokumentar. Kanskje du vil ta dette tipset med deg videre på din vei? Uansett så tenkte jeg å dele hvor jeg har funnet inspirasjon i det siste. Tid er noe som opptar meg, og jeg har nylig sett disse dokumentarene som jeg varmt vil anbefale deg:

  • Hvorfor tiden flyr – Ta deg tid til å tenke over tiden. Det har en fransk lærer og elevene hans gjort. En fransk feelgood-dokumentar
  • Tidstyvene – Tiden vår er en verdifull ressurs som mange aktører gjør krav på. Hvordan kan vi ta tilbake kontrollen?

Om du liker å lese bøker som inspirerer kan jeg også anbefale deg å bli meg her: Lesesirkel

Aktiviteter vi velger å fylle dagene våre med; det vi leser, det vi tar inn av informasjon, og menneskene vi tilbringer tiden vår med, alt påvirker oss. Å velge klokere i jungelen av tilbud, kan hjelpe deg å bruke mer tid på det som gjør deg godt og det som gir deg energi.

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *