Naturlig rik

IMG_6588Det er offisielt, jeg er naturlig rik, og denne rikdommen har jeg valgt å utforske nærmere. Naturen fyller meg med energi, glede og så uendelig vakre hverdags øyeblikk. Jeg har derfor bestemt meg for at mitt neste prosjekt fremover blir å tilbringe mer tid i naturen. For dette er den beste gaven jeg kan gi meg selv. «I fill myself with the energy of LOVE from the nature, and send that out into the WORLD. How others treat me is their path. How I react is mine».

Jeg har lenge følt på et savn, kjent på at jeg ikke får tilbrakt nok tid i naturen, at jeg liksom ikke får komme nært nok. Plutselig slo deg meg, hva venter du på Vibekke? Det er som om jeg har gått og ventet på en invitasjon, på det rette øyeblikket, på at noen skal  tilrettelegge dette for meg. Nok en gang har jeg gått i denne fellen, men gleden ble desto større da jeg selv fant nøkkelen, åpnet opp den rette døren, og innså at jeg faktisk må ta ansvar for dette selv. Min drøm og mitt neste prosjekt er derfor å UTVIKLE meg i takt med naturens premisser. Lære meg naturen bedre å kjenne, å komme nærmere, å leve enklere, å høste fra naturens rikdom og lære meg å stole på at jeg kan klare det selv. Så for at dette skal bli en virkelighet har jeg bestemt meg for å si drømmen min HØYT, for å gjøre den offisiell, slik at det blir ingen vei tilbake.

Min drøm er å oppleve mer utetid, flere stjernehimler, mer hverdagsmagi, flere kalde sjøbad, mer jord under neglene og mer vind i håret. Jeg håper å møte ny mestring, nye perspektiv, ny lærdom, mer kreativitet, gode samtaler og nye vennskap. Jeg håper på større livsglede, å inspirere og bli inspirert. Jeg vil nok kjenne på flere ekte bekymringer, og større usikkerhet når jeg beveger meg utenfor min egen komfortsone. For å gjennomføre dette må jeg godta flere hybelkaniner, større spontanitet, mer regn og ruskevær, mindre forbruk, glamor og glitter.

Jeg er heldig som har stor fleksibilitet i min hverdag, men dette kommer heller ikke av seg selv. Det er et valg jeg har tatt, og som jeg stadig må velge om igjen, prioritere og rydde plass til.  Om du føler deg spontan en dag, og klarer å finne tid i din kalender, håper jeg at du vil bli med meg på tur en dag, og at vi sammen kan oppleve hverdagens magi. I all enkelhet, dra på oppdagelsesreise, med en sekk på ryggen for en natt under stjernehimmelen.

Vi har hatt en nydelig høst så langt, og den har jeg hatt anledning til å nyte. For noen uker siden, da værmeldingen inviterte til tur, dro jeg ut til familie hytten vår på Ramsholmen. Her hadde jeg to helt fantastisk dager, med masse hverdagslykke i full ensomhet og ro. Jeg vil gjerne dele noen inntrykk med dere fra denne turen.

bilde 1

bilde 2

bilde 3

bilde 4

selvplukk

Snart klar

måltid

Oppskrift på pasta vongole

Vent til lavvann. Lån en kajakk og finn en passende strand. Grav lett i sanden og plukk ønsket mengde hjerteskjell. Ring skjell telefonen og sjekk for giftige alger. La skjellene ligge i vann ca 15 minutter, slik at de kvitter seg med sand.

Spaghetti Vongole (1 porsjon)
100 g tørr spaghetti
3 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 stilker bladpersille
1/4 ts tørkede chiliflak
4 cherrytomater
250 g hjerteskjell
75 ml tørr hvitvin
1 klype grovt salt
Nykvernet pepper

Start med å koke spaghettien i lettsaltet vann. Mens pastaen koker: Finhakk hvitløken. Separer persillebladene fra stiklene. Finhakk stilkene og legg sammen med hvitløken. Grovhakk persillebladene og legg til side. Del tomatene i 2 eller 4. Mål opp hvitvinen, og husk å gi litt til kokken.

Når det er 5 minutter igjen av koketiden på pastaen, ha olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett hvitløk, persillestilker, en klype grovt salt, nykvernet pepper og chiliflak i den varme oljen. La det steke under omrøring i 1 minutt. Tilsett tomatene og fortsett å røre i 1 minutt. Ha skjellene i pannen, hell over hvitvinen og sett på lokk. Rist litt på pannen et par ganger mens skjellene damper seg ferdig. Det tar 3-4 minutter. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Skjell som ikke åpner seg, skal kastes. Ta pannen vekk fra varmen.

Hell kokevannet av spaghettien når den er ferdig kokt, og ha pastaen over i pannen med de ferdigdampede skjellene. Bland sammen og dryss over persillebladene. Rist på pannen et par omganger til slik at alle de gode smakene trekker inn i pastaen. Ringle over litt god olivenolje, pynt med ekstra persille og chilli.

En herlig måltid du kan spise alene, eller dele med din kjære.

 

 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *