Drukner du i detaljer? Start dagen med intensjon!

Drukner du i detaljer? Start dagen med intensjon!

Hvordan klargjør du deg for en ny dag?

mindfulness gir innsiktGrunnen til at jeg spør er fordi det tok meg mange år, omtrent rundt regnet 40 år, før jeg forsto betydningen av å starte dagen min med intensjon. Før den tid hoppet jeg sporenstreks rett inn i en ny dag, hvor jeg i uoppmerksomhet lot autopiloten regjere. Da druknet jeg fort i dagens mange oppgaver.

Jeg har skrevet om dette før, hvordan det lønner seg å rette oppmerksomheten mot , og sette lys på det vi ønsker å løfte opp i vårt liv. Intensjoner er kraftfulle slik, fordi de setter oss i bevegelse. De gir oss et indre skyv til å gå i retning av det som vi har sett for oss i vår indre øye.

Uten viljeretning er det lett å fortape seg

Det er stor kraft i å starte dagen med en intensjon. For uten en viljeretning er det lett å fortape seg i alt som kommer strømmende imot oss. Da hender det rett som det er at man mister seg selv og sitt oppdrag i dagen og tilværelsen. Jeg tror denne erfaringen treffer oss alle fra tid til annen.  Derfor har vi mye å vinne på å begynne dagen med intensjoner. Å sette av tid. Om så bare i noen flyktige, stille minutter, med å lytte mer til sitt hjerte enn til nyhetene, eller innboksen.

Thomas Sjødin har sagt noe klokt om dette; » Hvis vi hele tiden bare svarer på det som kommer imot oss, får vi aldri flyttet fram våre egne styrker. Og med mindre vi handler i tide, vil vårt eget liv styres av ytre faktorer og andres forventninger, i stedet for av det vi selv lengter etter. Det er sånn man går seg vill. Det er sånn man drukner i detaljer. Om du ønsker å øve deg på å møte dagen med en intensjon, med å tenke igjennom hva som er oppdraget ditt akkurat denne dagen, så er dette en yoga praksis for deg.

Jeg kan anbefale deg å øve før dagen din har startet for fullt. Lag deg et friminutt til å tenke igjennom din intensjon, oppdraget ditt for dagen, og hva du ønsker å se vokse i og rundt deg. Hver intensjon fører oss nemlig et lite stykke nærmere det vi har sett for oss for i vårt indre øye. Og jeg vet at det kan være slitsomt å øve, men jeg kan love deg at gevinsten gjør det verdt ett daglig forsøk.

 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *